Víno Knieža Svätopluk ocenili aj odborníci

Svatopluk_logo_RGB

S chladnejšími dňami a jesenným počasím sa prirodzene menia aj preferencie pri výbere nápojov. Menej sa konzumujú miešané nápoje s ľadom a viac sa siaha po tichom víne. Vhodným tipom je napríklad značka tichých vín Knieža Svätopluk od spoločnosti Hubert J.E. Tento rok sa dve odrody červených vín Knieža Svätopluk, Cabernet Sauvignon, ročník 2007 a Knieža Svätopluk, Svätovavrinecké, ročník 2007 dostali aj medzi 100 najlepších vín Národného salónu Vín 2009/2010. Odborníci sa tak zhodli na jeho jedinečných senzorických vlastnostiach.

Jeseň je obdobím vinobrania a osláv hrozna a vína. Oslávte ich napríklad s dvoma červenými tichými vínami Knieža Svätopluk, ktoré boli zaradené medzi 100 najlepších vín Národného salónu vín 2009/2010.

Slovenské akostné odrodové víno Knieža Svätopluk je určené spotrebiteľom, ktorí vyhľadávajú kvalitné vína zo slovenskej produkcie za primeranú cenu. Vína sa rodia v žičlivých, slnečných viničných tratiach, ktoré zaručujú ich jedinečnosť a originalitu.

Cabernet Sauvignon, Knieža Svätopluk, akostné odrodové víno červené, polosuché
SVATOPLUK_CABERNET_SAUVIGNON
Typická kabernetova chuť i vôňa vína je nezameniteľná. Prirovnať ju možno k plodom  vyzretých  čiernych  ríbezlí.  Plná  vyvážená  štruktúra  vína  je dotvorená príznačnou pikantnosťou trieslovinových zložiek. Zrením sa tieto jedinečné vlastnosti ďalej profilujú. Na vrchole zrelosti nachádzame vo víne bohato rozvinuté tóny pripomínajúce čerstvo zozbierané bobuľky tmavých horských plodov. Farba vína je sýtočervená s fialkovým nádychom.

K čomu ho servírovať: Cabernet Sauvignon, Knieža Svätopluk sa ideálne snúbi s červeným mäsom – poľovníckymi špecialitami, divinou, steakom, biftekom, s mäsovými polievkami. Hodí sa aj k bravčovému a hovädziemu mäsu, ku kačici, husi, k vnútornostiam a k plesňovým dobre vyzretým syrom.

Vinohradnícka oblasť: Južnoslovenská
Obsah cukru: 8,6 gr/l
Obsah alkoholu: 13,2 % obj.
Odporúčaná maloobchodná cena: 2,60 EUR  

Svätovavrinecké, Knieža Svätopluk, akostné odrodové víno červené, suché
SVATOPLUK_SVATOVVRINECKE
Vína sú jemné, harmonické, výraznej chuti s vyšším obsahom hravých kyseliniek a trieslovín, ktoré vyzrievaním získavajú na kráse. Vyznačuje sa farbou červeného ovocia odtieňov granátovočervenej, niekedy do tmavorubínovej alebo až červenofialovej. Vo vôni možno hľadať zrelé višne, jahody, čerešne, tóny sliviek a korenia.

K čomu ho servírovať: Svätovavrinecké, Knieža Svätopluk  je vhodné k jedlám z diviny, údenému či tmavému mäsu (aj v kombinácii s omáčkami), vynikne tiež so zrelými aromatickými syrmi.

Vinohradnícka oblasť: Južnoslovenská
Obsah cukru: 8,6 gr/l
Obsah alkoholu: 12 % obj.
Odporúčaná maloobchodná cena: 2,60 EUR

Hubert L´Original brut

Hubert L´Original brut je akostné šumivé biele víno, ktorého kupáž je zostavená z vybraných vyzretých vín – hrdého Rizlingu vlašského, korenistého Veltlínskeho zeleného a šampanskej odrody Pinot blanc, typickej nezameniteľným nádychom tropického ovocia. Pinot blanc. Tento nositeľ tradície značky Hubert sa vyznačuje neutíchajúcim jemným perlením, decentnou biskvitovou vôňou a delikátnou chuťou. Prednosti tohto moku v mnohom pripomínajú rodné Francúzsko.

Je vhodný ako aperitív, k studeným predjedlám, rôznym druhom rýb a hydiny a zeleninovým šalátom.

Obsah cukru je 9 g/l a obsah alkoholu je 12% obj. Je k dispozícii v objeme 0,75 l.

Hubert Club brut

Hubert Club brut je akostné šumivé víno suché, ktorého kupáž je zostavená z vybraných vyzretých vín – hrdého Rizlingu vlašského, korenistého Veltlínskeho zeleného a kvetinkového Müller Thurgau. Vyznačuje sa bohatým perlením, sviežou ovocnou vôňu a neopakovateľnou harmonickou chuťou. Vhodne dopĺňa jedlá z rýb, morských plodov a mäkkýšov.

Obsah cukru je 12 g/l. Je k dispozícii v objemoch 0,375 l, 0,75 l a 1,5 l.