Toast s rukolou a kozím syrom

toastRukolaSyr

Toasty sú tradičným jedlom pre raňajky, no kto hovorí, že si toto jedlo nemôžete vychutnať kedykoľvek počas dňa?

TOAST S RUKOLOU, SUŠENÝMI PARADAJKAMI, GRILOVANÝM KOZÍM SYROM
A DRESINGOM Z DIJONSKEJ HORČICE

(4 porcie)

Dresing:
100 g smotany
20 g dijonskej horčice
20 g medu
soľ
mleté korenie

Rukolový šalát:
80 g rukoly
30 g nakrájaných sušených paradajok
pár kvapiek citrónovej šťavy
5 g olivový olej

Ďalšie suroviny:
160 g kozieho syra
8 toastových chlebov (plátkov)

Príprava:
Ogrilované toasty potrieme dresingom a medzi každé dva vložíme šalát z rukoly. Kozí syr narežeme na plátky a prudko ogrilujeme z oboch strán (približne 10 sekúnd z každej strany). Po ugrilovaní syr vložíme medzi toasty na rukolu, pritlačíme, prepichneme špáradlami a rozrežeme na dva kusy.

K receptu sa výborne hodí sekt
Johann E. Hubert, extra suchý.

Recept pripravený šéfkuchárom
Andrejom Zedníčkom.

Video recept: