Spoločnosť Hubert J.E. v roku 2007 partnerom súťaže Gurmán Award 2007

Z ľava R. Nackinj, Jonas a M. Tkáč

Koncom marca 2007 sa konal slávnostný ceremoniál štvrtého ročníka odovzdávania prestížnych ocenení GURMÁN AWARD 2007. Tieto ceny sú udeľované za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu Slovenskej gastronómie a hotelierstva. Partnerom súťaže je spoločnosť Hubert J.E. Sereď, najvýznamnejší slovenský výrobca a distribútor šumivých a tichých vín. Sekt je svieži, dynamický a štýlový nápoj, ktorý by mal byť súčasťou ponuky každej reštaurácie ako vhodný tip na aperitív, nápoj k hlavnému jedlu či ingredencia do miešaných nápojov. Práve z tohto dôvodu sa spoločnosť Hubert J.E. angažuje v oblasti gastronómie a v rámci GURMÁN AWARD podporila ocenenie reštaurácie: Prémiová reštaurácia Hubert.

Tento rok sa slávnostný ceremoniál odovzdávania ocenení GURMÁN AWARD 2007 uskutočnil v priestoroch hotela Danube pod záštitou ministra hospodárstva SR Doc. Ing. Ľubomíra Jahnátka CSc. a veľvyslanca Francúzskej republiky Henry Cunyho. Čestným hosťom bol svetoznámy francúzsky šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Astrance v Paríži, ktorá patrí medzi 20 najlepších reštaurácii vo svete, Pascal Barbot. Radoslav Nackin, vydavateľ „Gurmána na Slovensku“ charakterizoval jeho účasť slovami: „Sme radi, že celebrita takýchto celosvetových rozmerov zavítala aj k nám na Slovensko. Čo nás teší ešte viac je, že pozitívne zhodnotil naše smerovanie a snahu o rozvoj gastronómie, ako aj kvalitu niektorých prevádzok, ktoré počas svojej krátkej návštevy spoznal. Vysoko ocenil aj našich vinárov a vyjadril možnosť, že by sa niektoré slovenské vína podávali v jeho reštaurácii.

Reštaurácie roka v troch kategóriách navrhujú odborní hodnotitelia Gurmána na základe celoročných anonymných návštev a odborných hodnotení podľa náročných európskych kritérií. Reštaurácie súťažia v kategóriách hotelová reštaurácia, tematická reštaurácia a prémiová reštaurácia. Výrobca šumivých vín spoločnosť Hubert J.E bola partnerom kategórie Prémiová reštaurácia Hubert, v ktorej víťazom pre rok 2007 sa stala bratislavská reštaurácia Camouflage Restaurant. „Kladieme veľký dôraz na vzdelávanie verejnosti v oblasti somelierstva a barmanstva. V roku 2006 sa uskutočnil prvý ročník somelierskej súťaže Trophée Hubert 2006 a siedmy ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Hubert Cup 2006. Aj z tohto dôvodu sme sa stali partnerom súťaže Gurmán Award v kategórii Prémiová reštaurácia Hubert“ – popísal vzájomnú spoluprácu Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.

Medailu a hodnotné grafiky od slávneho sochára Milana Lukáča odovzdal Radoslav Nackin, vydavateľ „Gurmána na Slovensku“. Pán Nackin odovzdal aj certifikáty kvality všetkým 42 reštauráciám, ktoré dostali doporučenie od odborných hodnotiteľov „Gurmána na Slovensku“ za poskytovanú vysokú kvalitu služieb a zážitkovú gastronómiu. 4. ročník súťaže opísal pán Nackin slovami: “Konkurencia z roka na rok stúpa, potešiteľné však je, viditeľne stúpa aj kvalita. Veľa nových reštaurácii sa otvára hlavne v Bratislave, ale prvé náznaky kvality sú už aj v regiónoch Žiliny, Košíc a konečne aj vo Vysokých a Nízkych Tatrách, čo bol doteraz obrovský problém. Žiaľ, ešte stále dochádza k rovnakému javu, že reštaurácie sa otvoria vo veľkom štýle a o tri štvrte roka je to len priemer. Najväčšie rezervy slovenskej gastronómie sú najmä v obsluhe a v službách. Mylnou predstavou niektorých investorov je, že otvoriť si reštauráciu  je IN, a že na nej rýchlo zbohatnú. Reštaurácia je dvadsaťštyri hodinový žijúci organizmus, a pokým do neho nebude personál a hlavne šéfkuchár angažovaní,  takáto reštaurácia nebude z dlhodobého hľadiska nikdy fungovať.