Šošovicová polievka s baby špenátom a bazalkovým couli

sosovicova

Osviežujúca jarná polievka, ktorá telu dodá množstvo vitamínov a zároveň uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky. Vďaka jej prísadám je vhodná pre rôzne typy diét, aj pre vegetariánov.

ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA Z ČIERNEJ ŠOŠOVICE „BELUGA“ PODÁVANÁ S PEČENÝMI LISTAMI BABY ŠPENÁTU A BAZALKOVÝM COULI

Ingrediencie:

150 g čierna šošovica
1 l zeleninový vývar
soľ podľa chuti
korenie celé čierne podľa chuti
30 g maslo
100 g špenátové listy baby
0,2 l smotana
30 g bazalka
0,05 l extra virgin olej
50 g maslo na špenát

Postup:
Šošovicu vložíme do hrnca spolu so studeným vývarom a začneme variť. Pred samotnou prípravou strukovinu, ako to poznáme z príprav tej našej, namáčať nemusíme. Polievku nezahusťujeme. Až keď je šošovica uvarená, pridáme smotanu a znovu prevaríme. Na koniec pridáme maslo na „zjemnenie“. Na panvici opekáme špenát, ktorý pridáme do polievky. Následne pokvapkáme zmesou z rozmixovanej bazalky a olivového oleja.

K polievke sa výborne hodí sekt
Johann E. Hubert, extra suchý.

Recept pripravený šéfkuchárom
Tomášom Zapletalom.