Sekt a kvetinový likér? Hubert cup priniesol množstvo inšpirácií

Hubert Cup 2017

Netypické kombinácie chutí, oku lahodiaca barmanská šou a osviežujúce drinky na množstvo spôsobov. Sedemnásty ročník Hubert cup-u opäť prilákal domácich aj zahraničných profesionálnych barmanov, ktorí odprezentovali svoje umenie pred odbornou porotou.

Vedeli ste, že kombinácia sekt a kvetinový likér výborne chutí? Alebo že nezameniteľnú chuť miešaného nápoja dokáže zvýrazniť aj rebarborový džús? Miešanie drinkov má dlhú históriu a stáva sa čoraz populárnejšou činnosťou. K úspechu však vedie náročná cesta, talent a chuť popasovať sa s konkurenciou, ktorá je v barmanstve skutočne silná. Pred túto výzvu sa postavili aj účastníci tradičného podujatia Hubert cup, ktoré každý rok organizuje spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom InBar & Restaurant.

Nápadité recepty a skvelá šou

Príjemnú atmosféru sobotňajšieho popoludnia v reštaurácii Savoy v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton podčiarkla uvoľnená nálada, v ktorej sa miešali originálne recepty a súťažiaci bavili všetkých prítomných svojou šikovnosťou a humorom. Nápaditosť receptov opäť ukázala, že so sektom sa dá pracovať moderne, kreatívne a chutne zároveň. „Sekt je síce tradičný nápoj, napriek tomu však je neoddeliteľnou súčasťou moderných miešaných drinkov a  inšpiruje  barmanov pri vytváraní nových chuťových variácií. Som rád, že aj na 17. ročníku Hubert cupu predviedli svoje majstrovstvo barmani v medzinárodnej konkurencii. Spájala ich chuť zvíťaziť a ja verím, že túto chuť ako aj nové inšpirácie si prenesú aj do svojej každodennej práce,“ uviedol konateľ spoločnosti Hubert J.E., Ing. Peter Krúpa.

Porota mala náročnú úlohu

Odborná porota na čele s prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie Jánom Šuchtom mala náročnú úlohu. Aby si víťazstvo odniesol skutočne ten najlepší, odborníci zohľadňovali množstvo faktorov, či už to bol celkový dojem z nápoja alebo aspekty barmanovho vystúpenia. Z 19 súťažiacich, ktorí sa predstavili v dvoch kategóriách Sekt koktail a Flair, napokon zvíťazili Slovák Rastislav Kubáň (Sekt koktail) a Georgi Voomets z Estónska  (Flair). „Barmanstvu sa venujem viac ako 20 rokov, baví ma to a zároveň živí. Toto je moja najobľúbenejšia súťaž a vždy sa sem rád vraciam. Spočiatku som mal také hluché obdobia, no posledné roky sú plodnejšie. Musím úprimne povedať, že každé víťazstvo ma vždy poteší,“ uviedol Rastislav Kubáň s víťazným drinkom French park.

Rastislav Kubáň s víťazným drinkom French park

Rastislav Kubáň s víťazným drinkom French park

Viac fotografii z Hubert Cup-u 2017 nájdete v sekcii Podujatia >

Radosť netajil ani Georgi Voomets, ktorého nápoj Verano facil získal najlepšie hodnotenie: „Názov v preklade znamená ľahké alebo pohodové leto. Cieľom bolo, aby tomu zodpovedala chuť, teda aby bola ľahká a svieža, podľa toho som použil aj ingrediencie. Som nesmierne šťastný, že som vyhral. Keď robíte niečo, čo vás baví a navyše sa to ľuďom páči, je to dvojnásobné víťazstvo.“

Inšpirujte sa víťaznými receptami 17. ročníka Hubert cup-u (8. júl, Radisson Blu Carlton)

Kategória Sekt koktail

Hubert Cup 2017

Hubert Cup 2017

FRENCH PARK

Zloženie:

1cl Calvados Boulard X.O.
2cl June Esprit likér
2 cl Monin white peach sirup
1 cl čerstvá limetková šťava
Hubert de Luxe biele doux

 

Kategória Flair

Hubert Cup 2017

Hubert Cup 2017

VERANO FACIL

Zloženie:

3cl Vodka Gorbatschow
2cl Monin Peach Sirup
2cl DeKyper Apricot Brandy
4cl prírodná rebarborová šťava