Čokoládový fondant

cokoFondant

Vynikajúci a rýchly dezert po výdatnom nedeľnom obede. Najlepšie chutí vo dvojici. Zaslúžená čokoládová lahôdka osladí každé romantické popoludnie. Ideálne so sektom Hubert L´Original Rouge.

ČOKOLÁDOVÝ FONDANT
(2 porcie)

Ingrediencie:
45 g čokolády
45 g masla
45 g cukru
45 g hladkej múky
1 vajce
1 žĺtok

Príprava:
Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom a zmiešame s roztopenou čokoládou a múkou. Zmes nalejeme do dvakrát vymastených nádobiek (po prvom vytretí maslom ich vložíme do chladničky na 5 minút a znovu vytrieme). Vrch posypeme kakaom a 8 minút pečieme v rozpálenej peci na 180 stupňoch Celzia. Podávame s malinami a lesným ovocím.

K dezertu sa výborne hodí
Hubert L´Original Rouge.

Videorecept: