Carpaccio s bruschettou

CARPACCIO S BRUSCHETTOU

Vhodné ako predjedlo alebo ľahká večera, ktorá sa dá pútavo a kreatívne naservírovať. Pred hlavným jedlom naštartuje trávenie aj chuťové poháriky.

CARPACCIO S BRUSCHETTOU
(4 porcie)

Carpaccio
Ingrediencie:
400 g Hovädzia sviečková
20 ml Cesnakový olej
12 strúčikov cesnaku
8 ks Kapary
Soľ a čierne korenie podľa chuti
80 g Parmezán
4 ks Sušené paradajky
120 g Šalát rukola

Postup:
Hovädziu sviečkovú očistíme, odstránime blany, zabalíme do fólie a dáme zamraziť. Zamrznuté mäso nakrájame na plátky a poskladáme na tanier. Pokvapkáme cesnakovým olejom, osolíme a okoreníme. Ozdobíme šalátom z rukoly, sušených paradajok, kapary, plátkov parmezánu a pečeného cesnaku.

Bruschetta
Ingrediencie:
Pečivo na brusketu (8 plátkov asi 1 cm hrubých)
4-6 ks veľkých paradajok
2-3 strúčiky cesnaku
40 ml Olivový olej extra virgin
Soľ a čierne korenie podľa chuti
8 lístkov bazalky čerstvej
8 plátkov Parmezánu
Balzamikový ocot
6 ks jarnej cibule

Postup:
Pečivo opečieme na oleji do zlata a chrumkava. Paradajky zbavíme semiačok a nakrájame na malé kocky, pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, olej, nasekanú bazalku a jarnú cibuľku. Dochucujeme soľou a čiernym korením. Ochutené paradajky položíme na brusketu a na vrch dáme plátok parmezánu, lístok bazalky a opečenú jarnú cibuľku a pokvapkáme balzamikom.

K tomuto predjedlu sa výborne hodí
Hubert L’Original Brut.

Recept pripravený šéfkuchárom roka 2008 a 2009
Jaroslavom Žídekom.