13. ročník Hubert Cup – Víťazné double Martina Vogeltanza

Obľuba miešaných nápojov stúpa najmä v horúcich letných mesiacoch. Preto už tradične zahájila začiatok sezóny letných drinkov medzinárodná barmanská súťaž pod názvom Hubert Cup. Svoje umenie na ňom predstavili súťažiaci zo Slovenska a Českej republiky. V poradí už trinásty ročník podujatia zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & restaurant v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton v centre Bratislavy. V oboch súťažných kategóriách, Sekt cocktail ako aj vo Free style, zvíťazil Martin Vogeltanz z Plzne.

Sedemnásť profesionálnych barmanov, z toho dve dámy, predviedli svoje zručnosti v kategórii Sekt cocktail, v ktorej mali pripraviť originálne drinky so šumivým vínom zo širokej ponuky spoločnosti Hubert J.E. Deväťčlenná porota, na čele s Jozefom Rothom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie, prihliadala okrem senzorických vlastností súťažného drinku aj na dodržanie časového limitu a techniku samotnej prípravy. V silnej konkurencii obsadila tretie miesto Janka Marika Karkušová z martinskej SOŠ OaS, druhé miesto patrí Braňovi Hažíkovi z Hubert J.E. Víťazom sa stal Martin Vogeltanz, profesionálny barman z plzenského Stodola music pubu, ktorý pripravil koktail s názvom Hubert Royal. „Celý koncept bol postavený na ovocnej chuti v spojení s čokoládou a sektom“, popísal svoj víťazný drink Martin Vogeltanz.

Víťazi

Víťazi

Druhá súťažná kategória Free style je divácky mimoriadne atraktívna, čo potvrdil aj početný zástup okoloidúcich, ktorí sa pristavovali, aby sledovali výkony flairistov. Dvanásť barmanov malo v časovom limite šiestich minút nielen pripraviť chutný drink, ale najmä ukázať rôzne grify a triky so šejkrom a flair fľašami. Odborná porota sa pri hodnotení ich výkonov sústreďovala na náročnosť trikov, ich prevedenie a tiež na celkový dojem z miešaného nápoja. Martin Vogeltanz dominoval aj v tejto kategórii. „Je to úžasný pocit, vôbec som to nečakal. Už postup do finále v tejto disciplíne bol pre mňa prekvapujúci, pretože tu bolo veľa dobrých barmanov a veľa dobrých drinkov“, zhodnotil svoj výkon dvojnásobný víťaz Martin Vogeltanz. Na druhé a tretie miesto odsunul Miroslava Klačanského z Martina a českého barmana Michala Nováka.

Teší nás, že Hubert Cup sa pravidelne stretáva so záujmom ako odbornej tak aj laickej verejnosti. Toto podujatie organizujeme už trinásty rok a s potešením musím konštatovať, že úroveň súťaže neustále stúpa. Talentovaní barmani, ktorí sa na Hubert cupe predstavia, nás potom reprezentujú aj na zahraničných súťažiach, na ktorých sú veľmi úspešní“, vyjadril sa Ing. Miroslav Tkáč, obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti Hubert J.E.

Hubert Royal

Ingrediencie:
2 cl Stolichnaya Razberi
1 cl Marasquin De Kuyper
1 cl Monin Lychee Liquer
1 cl Monin White Chocolate syrup
1 lyžička Monin La Perle
8 cl Hubert L´Original brut – doliať
Dekorácia: Physalis, biela čokoláda, zlaté perličky
Spôsob prípravy: šejker
Podávací pohár: Fleta