Zlato na MUVINA Prešov 2020 pre Hubert Cabernet Sauvignon Blanc de Noirs

Na súťaži sa zúčastnili vína nielen zo Slovenska, susednej Českej republiky a Poľska, ale aj vína zo Španielska, Bulharska, Chorvátska, Srbska a Nemecka.

ocenenie cabernet

Na súťaži sa zúčastnili vína nielen zo Slovenska, susednej Českej republiky a Poľska, ale aj vína zo Španielska, Bulharska, Chorvátska, Srbska a Nemecka. Odborná porota vyberala spomedzi takmer 300 prihlásených vín. Prémiové šumivé víno z radu Hubert L´Original, Hubert Cabernet Sauvignon Blanc de Noirs, bol ocenený zlatou medailou. Tento sekt je skutočným zážitkom pre náročných – je to biele šumivé víno, ktoré sa vyrába z tmavého hrozna metódou Transvals.

Pri Transvalsnej metóde prebieha druhotné kvasenie v uzavretej fľaši. Dôležitú úlohu zohrávajú ušľachtilé kvasinky, ktoré menia cukor na alkohol a oxid uhličitý. Vzhľadom na to, že celý proces kvasenia prebieha v uzavretej fľaši minimálne 9 mesiacov, oxid uhličitý sa viaže na víno a spôsobuje známe perlenie. Po tom, čo prebehne druhotné kvasenie, sa takmer hotový sekt scelí, prefiltruje a naplní do fliaš pripravených na expedíciu.

Minulý rok sa sektu Hubert Cabernet Sauvignon Blanc de Noirs dostalo pocty, keď bol zaradený do Národného salónu vín Slovenskej republiky.

Pripíjame na ďalšie úspechy tohto výnimočného sektu!